Kuivahtaneita leiväntähteitä ei koskaan kannata heittää kompostiin, niille löytyy monta käyttötapaa. Tässä oma suosikkini maailman helpoimmasta päästä:
Valmistusaineet:
Tähdeleivänpaloja kuutioituna – tähän käy niin kuivahtanut ruisleipä kuin vaaleammat leipälajit
Loraus oliiviöljyä
Muutama valkosipulin kynsi (maun mukaan)
Punaista chilipalkoa pieninä paloina (maun mukaan)
Valmistus:
Kuumenna paistinpannun pohjalla ohuesti oliiviöljyä niin, että pannu peittyy.
Purista tai pienennä sekaan valkosipulinkynsiä ja chiliä
Lisää pilkotut tähdeleiväpalat kuumaan rasvaan ja pyörittele hetki puulastalla
Kaada kevyesti pinnalta ruskistuneet krutongit talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, näin saat halutessasi ylimääräisen öljyn pois
Nauti hävikkikrutonkeja esimerkiksi salaatin päällä, keiton lisäkkeenä jne.
Tämä resepti vähentää kotien tavallisimpiin hävikkituotteisiin kuuluvaa leipähävikkiä. Edellytyksenä tälle helpolle herkulle on se, ettei leipään ole päässyt syntymään hometta. Pintahometta leipään voi syntyä, mikäli se on hautunut pitkään huoneenlämmössä muovipussissa. Mutta luottaisin aisteihin: homeen kyllä haista ja näkee!
Is this content inappropriate?
0 comments
Add your comment
Sign in with your account or sign up to add your comment.
Loading comments ...