Aamiaisten tiet pellolta pöytään?

Endorsements count1
Last comment by No comments yet
Participants 0
Groups 0
Reference: omaidea-DEBA-2021-11-20
Version number 2 (of 2) see other versions

Share:

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://omaidea.fi/processes/ruokajarjestelma/f/79/debates/20/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://omaidea.fi/processes/ruokajarjestelma/f/79/debates/20/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Kun energia, maataloustuotteet ja elintarvikkeet ovat globaalia kauppatavaraa, ruoan tiet pelloilta pöytiin ovat usein hämmästyttävän pitkiä ja monimutkaisia. Vaikka kotisi lähellä olevalla tilalla märehtisi lypsylehmiä ja kasvaisi vehnää, saattaa juustosämpyläsi juusto tulla Tanskasta siinä missä leipäsi vilja on kasvanut Saksassa. Leipäsi on kenties leivottu Virossa uuneissa, joiden lämmittämiseen on käytetty venäläistä maakaasua. Tai ehkä ruokasi on kulkenut jotain muuta lyhyempää tai pitempää reittiä matkallaan ruokapöytääsi. Miten asia on aamiaisesi osalta?

  • Missä ja miten oma (tai esimerkiksi perheesi) tavanomaisen aamiaisen osat tuotetaan?
  • Millaisia systeemisiä kytkentöjä (tuotantopanoksia, kuljetusta ja kauppaa, ympäristövaikutuksia) aamiaistarvikkeisiin liittyy?

OHJE: Kommentoi ainakin yhtä ruoka-ainetta ja yhtä juomaa omalta (tai esimerkiksi perheesi) osalta!

List of Endorsements

Report inappropriate content

Is this content inappropriate?

Close debate

What is the summary or conclusion of this debate?

0 comments

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...

Please sign in

Forgot your password?